Naša priča

Luss Textile d.o.o. je domaća porodična tekstilna kompanija koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta najvišeg kvaliteta: taktičke opreme, specijalne zaštitne opreme, kao i modnog programa. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji namenske vojno-policijske, kao i radno-zaštitne odeće i opreme, kompanija je osnovala svoj brend ARMIS, koji predstavlja sam vrh tehnološkog razvoja, kako u materijalima, tako i u dizajnu i izradi modela.

Uzorci tekstila.
neka reč o nama

Tekstilna industrija u Srbiji

Glavna izvozna industrija

Proizvodnja tekstila u Srbiji ima dugu tradiciju i dugi niz godina predstavlja jednu od glavnih izvoznih industrija. Dragocena pozicija Srbije u srcu jugoistočne Evrope čini je izuzetnom lokacijom za investiranje.

Tržište

Poznato je da se tekstilna industrija devedesetih godina prošlog veka preselila na Daleki Istok, pretežno u Kinu, Bangladeš, dok je manji deo ostao u Turskoj. Međutim, epidemija kovida, doveli je do toga da brojne tekstilne kompanije žele da se vrate u Evropu. Danas ima oko 2.000 aktivnih tekstilnih kompanija sa više od 65.000 zaposlenih što čini oko 3% od ukupno registrovanih zapolsenih u Republici Srbiji.

Prednosti

Tradicija vredna divljenja, visokokvalitetni proizvodi po konkurentnim cenama, brojni ugovori o slobodnoj trgovini sa drugim tržištima, uz kvalifikovanu radnu snagu i relativno povoljne cene kooperantskih usluga glavni su razlozi zbog kojih se ulaže u srpsku tekstilnu industriju.

3

Fabrike

500+

Zaposlenih

10 god.

Iskustva

Liderstvo

Mi smo lider u industrijskoj proizvodnji tekstilnih proizvoda u regionu i kompanja koja pomera granice tekstilnih inovacija.

Tehnološka opremljenost

Fabrika u Raški je najsavremenija tekstilna fabrika u ovom delu Evrope, opremljena najsavremenijim specijalizovanim i automatizovanim mašinama za krojenje, šivenje i specijalne efekte, koje odgovaraju najvišim svetskim standardima.

Tržište

Luss Textile godišnje proizvede između 350.000 i 400.000 odevnih predmeta, dok će sa budućom fabrikom u Kruševcu dostići kapacitet od milion odevnih predmeta godišnje.
95 % naših proizvoda namenjeno je izvozu na tržište Evrope.

Saradnja

Uspešno sarađujemo sa desetinama kooperanata u Srbiji i gradimo odnose zasnovane na razumevanju i poverenju, kako sa dobavljačima, tako i sa kupcima na domaćem i inostranom tržištu.

usluge

Od koncepta do stvaranja: Doživite izvrsnost tekstila kroz naše usluge

Tech-Pack je jedan od najvažnijih alata našeg procesa razvoja proizvodnje koji omogućava našem proizvodnom timu da shvati klijentov način rada, dizajn, tkanine, dodatke i sve druge specifičnosti proizvoda.

Tech-pack tehnička priprema.

Mogućnost kreiranja šablona od nule koristeći naš softver CREA, uključujući gradiranje, uklapanje krojnih slika i štampanje na ploteru, znači da možemo da proizvedemo odeću koja savršeno odgovara svakoj traženoj veličini.

CREA softver

Od prvog prototipa do PPS-a, naš tim za uzorkovanje se stara da proizvod koji se razvija prođe svaku fazu i da se poboljša kroz ovaj proces. Svaki uzorak je testiran u skladu sa našim internim QC standardima kao i zahtevima krajnjeg korisnika.

Žena bira tekstilne uzorke.

Nakon odobrenja PPS i pripreme svih tkanina i dodataka, počinje masovna proizvodnja. Naš proizvodni tim se stara da proizvodi budu isporučeni na vreme bez kašnjenja i u traženom kvalitetu.

Razvili smo partnerstvo sa renomiranim kompanijama koje su u mogućnosti da odgovore našim zahtevima u najbržem mogućem roku.

Transport pakovanja na kolicima.

Naši partneri

naše vrednosti

Ponosimo se svojim dostignućima:

  • Najveći smo centar tekstilne industrije u regionu.
  • Neprekidno povećavamo svoj ekonomski uspeh zasnovan na jasno definisanoj strategiji.
  • Dobitnik smo priznanja za najveći doprinos u zapošljavanju u 2019. godini.
  • Naše poslovanje i proizvodnja su u skladu sa međunarodnim ISO standardima.
  • Koristimo ekološki čiste energetske izvore.
Timski rad.

Ispunjavamo globalno priznate standarde kvaliteta

Kvalitet i bezbednost su naši prioriteti broj jedan. Naravno, striktno se pridržavamo relevantnih nacionalnih i međunarodnih standarda kvaliteta i bezbednosti na radu. Svi procesi unutar kompanije od razvoja do prodaje podležu vrhunskom menadžmentu kvaliteta. Redovno se podvrgavamo opsežnim internim i eksternim revizijama.

Žena drži plod u rukama.

Održivo poslovanje

Održivost je integrisana u naš svakodnevni rad i omogućuje nam da postižemo velike uspehe. Za nas održivo poslovanje predstavlja kreiranje vrednosti za ljude, životnu sredinu i zajednicu u kojoj poslujemo. Želimo da izgradimo stabilne i dugoročne odnose, kao i uspešno poslovanje koje će dovesti do pozitivnih efekata na životnu sredinu i samu kompaniju.

Ponosni smo što se razlikujemo ne samo u pogledu odnosa sa klijentima i po kvalitetu, već i u pogledu etičke odgovornosti. Naše garancije kvaliteta uključuju nekoliko principa i našu održivost shvatamo kao kontinuirani proces koji se nikada neće završiti. Imamo ambiciju da ostvarimo pozitivan uticaj u tekstilnoj industriji kroz naše programe, projekte i prakse.

Dobro organizovan timski rad govori o nama

Naš tim čine pojedinci koji pomeraju granice tekstilnih inovacija. Naša korporativna kultura zasniva se na poverenju i podstiče saradnju, preduzetnički duh i inovacije, što pokreće timski duh i stvara pozitivno radno okruženje.

Pridruži se